ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Previous Next

Ζώα σε χειμερία νάρκη

Ζώα σε Χειμερία Νάρκη

 

Αφού με τα παιδιά μιλήσαμε για τα ζώα που κοιμούνται τώρα το χειμώνα κατασκευάσαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για να παίζουμε. 

Το παιχνίδι είναι το γνωστό σε όλους μας BINGO.

Το Bingo είναι ένα παιχνίδι τύχης που παίζεται συνήθως με αριθμούς που κληρώνονται τυχαία και οι παίκτες πρέπει να τους ταιριάξουν με τα δελτία που έχουν προ-εκτυπωθεί σε μορφή 5Χ5 και 3Χ3 . Τα δελτία έχουν εκτυπωθεί σε χαρτί απλό , σε χαρτόνι ή ακόμη σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες που το προσφέρουν. Ο παίκτης που θα πετύχει να έχει πρώτος τους αριθμούς που θα κληρώνονται είναι ο νικητής και συνήθως απαιτείται να φωνάζει ‘Bingo’ ώστε να κατοχυρώνει το δικαίωμα και να προλάβει άλλο παίκτη που τυχόν έχει επιτύχει να συμπληρώσει και αυτός το δελτίο του.

Εμείς αντί για αριθμούς χρησιμοποιήσαμε τα ζωάκια που κατά την διάρκεια του χειμώνα κοιμούνται:

Αρκούδα, φίδι, σκαντζόχοιρος, μυρμήγκι, ρακούν, ασβός, μαρμότα, σαλιγκάρι, νυχτερίδα, ποντίκι, σαύρα, σαλαμάνδρα, βάτραχος, χελώνα

1

2

3

4

5

6

7

8

Εκτύπωσα τις εικόνες, τις πλαστικοποίησα, τις έκοψα στην μέση και μοίρασα στα παιδιά από μία καρτέλα. Για να "μαρκάρουν" τις εικόνες που έχω πει έβαζαν πάνω στα ζωάκια καπάκια πλαστικά. 

Για να κατεβάσετε το παιχνίδι και να το εκτυπώσετε σε Α4 μπορείτε να πατήσετε εδώ

Την αρχική ιδέα την πήρα από εδώ. 

 

Καλό παιχνίδι!!!

Κυρέζη Αθανασία, Preschool Educational Center

Ρίμινι, Νέα Μάκρη, 19005, Αττική

2294099550

 

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου για να μαθαίνεις νέα για το προσχολικό μας κέντρο!