ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Επίσκεψη στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

Τα νήπια πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστραικού Πανεπιστημίου την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Οι μαθητές μαγεύτηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου σε συνδυασμό με το εκπληκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν.

Στην πρώτη αίθουσα μας έδειξαν ορυκτά που μπορούν να έχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Επίσης θαυμάσαμε ορυκτά και πετρώματα από διάφορες περιοχές της χώρας μας. 

Ο δεύτερος σταθμός ήταν ένας σκοτεινός θάλαμος, όπου τα ορυκτά στο κοινό φως έμοιαζαν απλά και άχρωμα μόλις έκλειναν τα φώτα και φωτίζονταν κατάλληλα μεταμορφώνονταν σε μια μεγάλη συλλογή με φωσφορίζοντα και φθορίζοντα ορυκτά!

Ακόμη τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και γνώρισαν εντυπωσιακά πετρώματα με διαφορετικά μεγέθη και χρώματα καθώς και ορυκτά από τα οποία δημιουργούνται αντικείμενα της καθημερινής ζωής (σιδηροπυρίτη, χαλαζία,αμέθυστο)

Το πρόγραμμα της Μουσειακής επίσκεψης εμπλουτίστηκε με δύο βιωματικά παιχνίδια Στο πρώτο έπαιξαν το "Κυνήγι των κρυστάλλων", όπου οι μικροί εξερευνητές - μαθητές έψαχναν να βρουν το χρυσό με κόσκινα μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με άμμο, όπως ακριβώς έκαναν οι πρώτοι χρυσοθήρες στις όχθες των ποταμών. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν το "Ξυπνώντας ένα ηφαίστειο", όπου εδώ τα παιδιά έμαθαν πολλά για τα "τεράστια θηρία" και παρακολούθησαν μια αναπαράσταση έκρηξης ενός ηφαιστείου από υλικά καθημερινής χρήσης (μαγειρική σόδα, σαπούνι, ξύδι και κόκκινο χρώμα).

205

219

221

226

228

235

316

318

326

 

 

 

 

Κυρέζη Αθανασία, Preschool Educational Center

Ρίμινι, Νέα Μάκρη, 19005, Αττική

2294099550

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου για να μαθαίνεις νέα για το προσχολικό μας κέντρο!