ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Εθνικό Πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα

              Με αφορμή την ημέρα υδροβιότοπων στις 2 Φεβρουαρίου 2018, το Νηπιαγωγείο επισκέφτηκε το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά.

Οι υγρότοποι είναι πολύτιμα και πολύπλοκα οικοσυστήματα, τόσο σε χλωρίδα όσο και σε πανίδα. Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα για πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Πριν από 30 χρόνια, η λέξη υγρότοπος δεν υπήρχε στην γλώσσα μας. Η λέξη δημιουργήθηκε για να αποδώσει την αγγλική λέξη wetland (υγρή γη).

 

Υγρότοπος: περιοχή με μονίμως ή προσωρινώς κατακλυζόμενη με νερό, στάσιμο ή ρέον, γλυκό, υφάλμυρο ή αλμυρό.

 

Οι υγρότοποι αποτελούν έναν από τους πολυτιμότερους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας, καθώς εκεί απαντάται πληθώρα φυτικών και ζωικών ειδών που συνθέτουν μια περίπλοκη τροφική αλυσίδα.

 

Είναι χώροι φωλιάσματος, διαχείμανσης και μετανάστευσης των υδρόβιων πουλιών, και στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα περισσότερα απειλούμενα είδη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

Η διαχείριση της γης τα επόμενα χρόνια θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που θα αντιμετωπίσουν ως ενήλικοι τα σημερινά παιδιά. Εάν θέλουμε συνειδητούς οικολόγους, τους αυριανούς μας πολίτες, πρέπει από την τρυφερή και εύπλαστη παιδική ηλικία να τους γνωρίσουμε τη φύση, να την θαυμάσουν, να την αγαπήσουν για να την προστατεύσουν ως ενήλικες.

 sxoinias 1

sxoinias 2

sxoinias 3

sxoinias 4

sxoinias 5

sxoinias 7

sxoinias 8

 


Κυρέζη Αθανασία, Preschool Educational Center

Ρίμινι, Νέα Μάκρη, 19005, Αττική

2294099550

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου για να μαθαίνεις νέα για το προσχολικό μας κέντρο!